Friday, February 29, 2008

Perversiunile vânzării

Eu unul am licenţa pe vânzări, deci am de citit cărţi despre vânzări...dar...Doamne ajută, cred, sunt convins că manuscrisele de vânzări sunt oribile, eu unul nu le pot citi, sunt prea vulgare

Aproape toate sunt la fel, scrise de americani care au descoperit în vânzări piatra filosofală, americani care concep manualele după reţeta cărţilor de genul "17 paşi pentru succesul în viaţa sexuală"

plin de determinare mă aşez în bibliotecă în faţa acetui tip de manuale şi :-s, de fiecare dată cedez, cu greu reuşesc să trec de primele 20-30 de pagini care sunt pline de mulţumiri, care acoperă copilăria timpurie, adolescenţa, tinereţea şi anii petrecuţi în forţele de vânzare, apoi urmează povestea înduioşătoare legată de prima lui mare eroare, şi intră în scenă mentorul, şi gata...paşii stângaci ai autorului sunt ghidaţi către lumină, carieră senzaţională şi dorinţa de a împărtăşi lumii secretul

6 comments:

Carina said...

Am incercat si eu sa citesc Biblia vanzarilor, dar n-am reusit.... prea multe clisee.

puisorul cufurit said...

Ah, Gabi... Tu te-ai apucat... In timp ce eu sunt pe punctul de a-mi schimba tema...

Anonymous said...

Stii ce mi se pare mie ca e o mare greseala si in manualele de vinzari si, mai ales, in felul in care se comporta cei de la MK cu studentii? Faptul ca va antreneaza asa, ca in legiunea straina, folosind diverse tehnici si tactici de a va lucra la psihic (scuzati exprimarea vulgara) pentru a va scoate din facultate sau din procesul de invatare drept ca pe niste roboti agresivi, gata sa raspunda la stimulii invatati! Eu nu sunt de acord cu stilul asta de lucru si nu cred in vinzarea agresiva! Cred ca se pot face vinzari si fara sa fii gata sa musti, sa speculezi greseala celuilalt partener de negociere! Cred ca se pot face vinzari si fara atitea masti! Mai sincer, mai suav si mai politicos/civilizat! Si cu gratia de a-l considera pe partenerul tau nu un dusman, ci un partener de negociere!

miclowan said...

carina, ştiu cum e :(
Andrei, m-am apuct dar aşa firav
teacup, ai dreptate, am simţit utilizarea tehnicilor pe pielea mea,

Lyna said...

mi se pare un gest ushor masochist ( dar unde-i placerea :-? )faptul ca incerci sa citesti asa ceva desi stii cum incepe se continua si se termina ... imi doresc sa n-ajung sa pun mana pe asa ceva vreodata :))

Simona said...

e prea tarziu sa schimbi tema de licenta? daca da, pare rau, dar sunt sigura ca o sa reusesti