Sunday, November 18, 2007

Din blogosferă

Mare eveniment mare, s-a dat drumul la votul posturilor din a doua etapă din al doilea concurs de pe www.bloggeri.ro. De ieri noapte avem oportunitatea să ne bucurăm ochii cu textele celor care formează spuma blogosferei din România.
Acolo, pe www.bloggeri.ro aveţi ocazia să întâlniţi afirmaţii încântătoare prin sinceritatea şi nonşalanţa lor.

Avem afirmaţii care reafirmă tradiţionala toleranţă a românilor “inconstient se baga intr-o cioara", afirmaţii care sublinează avantajele de a face parte din clasa de sus "ne vedem peste 10 ani prost din pleava societatii" şi desigur care ne reîntăresc sentimentul naţional "la urma urmei toti suntem romani si semanam intre noi".

Unii bloggeri au decis de tineri să se dedice scrisului şi nu ar părăsi niciodată locul călduţ din faţa calculatorului “Ascultand conversatiile tinerilor de la mine din bloc, care sambata de sambata mergeau in discoteca in timpul verii am putut sa deduc faptul ca nu m-as duce in viata mea sa imi petrec noaptea intr-o discoteca” sau “Oricum eu stiu ca atunci cand voi creste, nu voi pasi niciodata pragul unei discoteci pentru a ma distra pe timpul noptii.”

Alţii sunt puternic ancoraţi în concret şi îţi recomandă doar lucruri despre care au certitudinea că există “Ia-ti prietenii si mergeti cu totii intr-un club precum Motor sau Viper(aceste doua cluburi exista in Iasi)”

Se ridică de asemenea şi problema dezvoltării armonioase a tineretului din ziua de azi? “Sau când îi prinde poliţia pe puştii ăia necrescuţi bine”

Iar problema diferenţelor frapante dintre zi şi noapte o să rămână mereu una de actualitate “Viata de noapte in Romania este chiar una buna … pe langa viata de zi care-i grea…”

Este clar oricum faptul că fiecare dintre noi are o altă perspectivă asupra vieţii sociale “Poate pentru unii iesitul in oras e un refugiu fata de griji, pentru altii iarasi … loc de spart bani si a-si etala figurile.”

Mai are rost să pomenesc că în blogosferă există vorbitori de engleză? Mai mult decât atât aceştia sunt capabili să exprime atât de frumos în limba lu Shkespeare problema esenţială a distracţiei “Trust me, when you have money, you can do everything … when you don’t have money, JUST WORK!”

Până la urmă totul e o problemă social-economică şi indivizii sunt puşi de mâna invizibilă a lui Adam Smith să aleagă ceea ce le aduce o utilitate mai mare “Adevarul e cam dureros, multa lume nu-si prea permite iesitul in oras … dar de aia toata lumea vrea sa impresioneze si tot iese chiar daca-s bani pentru o haina sau whatsoever”

Iar problemele sociale se diversifică “Ciudat devine atunci cand incepi si realizezi care sunt efectele pe care le produce atunci cand esti intr-un club , incepi si realizezi ca nu neaparat clubul este cel care te face sa mergi iar si iar in acelas loc sau locuri , ci persoanele care umbla pe acolo . “

Important este totuşi că progresăm “Viata de noapte in Romania a progresat in ultimii ani fenomenal de mult … avand in vedere ca acu-s 7/8 ani, rar auzeam de la cei mari … mersul in oras”

Crescuţi în faţa televizoarelor pe care rulau filme din seria Sherlock Holmes, sau seriale precum Columbo oamenii din blogosferă şi-au format de tineri nasuri fine de copoi ce le permit, acum, să ajună la concluzii cutremurătoare pe calea deducţiei “Uitati-va la ROMANIA … e plina de cluburi si se mai plang ca e o tara saraca … dar de aia mai tot romanul isi permite sa sparga milioane in oras … intr-un CLUB!”

Şi deşi uneori taie în carne vie cu afirmaţiile lor, bloggerii nu se sfiesc să pună degetul pe rană “Cine stie in cursul saptamanii ce fac, fara bani! Nu toata lumea are tata in partid sau mama directoare sau patroana. Asta-i problema la romani, chiar si daca n-au bani … tot fac pe Dracu-n patru sa se afirme-n oras … stiind ca pana la salar va fi o perioada groaznica. Astept si injuraturile celor care s-au simtit jigniti … dar asta e purul adevar …”

Ideea futuristă a scriitorilor de science fiction a construirii de oraşe subterane începe desigur să fie teoretizată şi pusă în practică şi la noi, chiar dacă primii paşi sunt timizi “Aveam eu o teorie mai demult cum ca Bucurestiul traieste pe strazi si se distreaza sub acestea.”

Şi asta se întâmplă fără ca măcar noi să o conştientizăm “E ciudat cand auzi, dar daca te gandesti, cate baruri/cluburi/localuri nu stii sub nivelul solului”

Dar partea bună e că subteranul oferă condiţii umane de viaţă “De atunci cand cobori inspre el, simti ca intrii intr-un beci, un beci foarte frumos aranjat de cele mai multe ori.”

Desigur că până la crearea unui univers subteran mai este, aşa că momentan se caută soluţii alternative “In afara de beciuri, un al gen de locuri noi de distractie ar fi fostele fabrici.”

Şi chiar dacă uneori nu ne înţelegem concetăţenii, nu putem să le negăm genialitatea “Nu inteleg de ce Bucurestenii sunt de multe ori atrasi de locuri atat de nonconformiste, de ce simt nevoia sa faca mereu ceva iesit din comun si nou dar mi se pare genial.”

Dar, în definitiv, rămânem un popor de oameni simpli, desprins din munţi, care urmează exemplele părinteşti “Noi, romanii in general nu avem nevoie de fite ca sa ne distram, noi ne distram oriunde, oricum, numai bautura sa fie.Pe copilul meu l-as lasa in pace…sunt sigura ca nu o sa faca nimic din ce nu am facut eu la varsta aceea.”

Şi chiar dacă logica nu e neapărat punctual nostru forte “ “Se stie destul de bine , ca viata de noapte este intradevar destinata in mare parte studentilor , ei deseori fiind cei care detin monopolul acestor … zone bine definite in ierarhia lor , privind modul pentru desfasurarea activitatilor in diferite cauze propuse. … ” Asa s-ar incepe in mod normal un blog destinat descrierii a perioadei in care incepi si umblii prin cluburi , deci efectiv , viata de noapte .”

Noi bloggerii avem parte de experienţe care sunt, sau nu sunt, unice “Si intradevar , experienta , cunostintele , distractia de care ai sau nu parte, sincer este unica .”

E de remarcat că nimic nu ne dă în lături de la ”drumul” nostru “Un drum care odata ce ai calcat pe el , nu mai poti da inapoi , este acel drum in care placerea pune lacat pe constiinta , moralitatea si etica personala”

Iar ceea ce ne doare cu adevărat este incorectitudinea lumii “Si nu intodeauna un club este destinat oricarei persoane . Fiind in bucuresti ai in mare parte legaturi cu multe grupuri si sincer oare conteaza ? Oare tu te integrezi in aceste grupuri pe care le cunosti ?”

Există totuşi atât de multe diferenţe culturale, încât “Intodeauna va conta caracterul tau , comportamentul fata de cei din jurul tau si cea mai importanta cauza este clubul in care mergeti . Unde in fiecare capitala …. sunt cele mai multe cluburi pentru diferite culturi sociale , si aici ma refer la cultura sociala privind stilul de muzica abordat .”

?Păcat însă că în goana noastră să ne autorealizăm mulţi dintre noi se dezumanizează ? “Dar si asta este irelevant , sunt multi in cazuri diferite , in care munca deja pune stapanire pe sistemul constient al omului si incet … incet … te transforma intr-un robotel .”

Şi în final ca o demonstraţie a faptului că suntem familiarizaţi şi cu noţiuni din universal matematicii “Si totusi “Da!” . Intradevar , va venii o perioada pentru fiecare dintre noi , in care o sa trecem prin locurile am umblat . Privesti cu nostalgie acel loc , in care amintirile incep sa se rasfranga, sa devina clare , incepi si realizezi cata importanta au avut pentru tine . Realizezi ca acum ai crescut , si totusi realizezi ca trebuie sa continuii sa mergi , sa treci pe langa acel loc plin de amintiri , bune sau rele . In care ai facut atat de mult si abia acum realizezi importanta lor . O importanta care creste exponential cu amintirile , cunostintele facute in acea perioda , cunostinte care vor ramane langa tine o viata intreaga , sau nu .”

Aceasta este doar o mică selecţie cu ceea ce putţei găsi pe www.bloggeri.ro, o altă perspectivă a acestor citate o puteţi găsi la prietenul meu Andrei . Iar ambele posturi pot fi citite la Măgaroi.

6 comments:

Simona said...

=))=))=)) genial!!! absolut superb.:))

bloo said...

astea sunt toate din articolele scrise pentru concurs? omg, clar ma pun si eu sa le aprofundez :)) mersi de vot :D

miclowan said...

Simona, ştiu, bloggerii mi-au făcut şi mie weekendul mult mai agreabil.
Bloo, habar nu aveai cu cine concurezi :)), nu?
Votul a survenit în mod natural ;)

Lyna said...

concluzie , tot omu' are blog .. dar oameni cu logica sunt putini . ce talent ?.

miclowan said...

:))

Anonymous said...

Iyna, crede-ma,nu chiar tot omu' are blog...io nu am, de exemplu....cat despre logica.....lipseste cu desavarsire adik nu exista in unele cazuri, m-am distrat copios...aia cu WHATSOEVER ii za bezt :))))