Wednesday, November 28, 2007

Despre legi controversate

Dap, probabil că cei mai mulţi dintre cei care şi-au aruncat ochii asupra titlului s-au gândit că vreau să mă arunc în polemici legate de legi care într-un fel sau altul încurajeajă corupţia...

Ei bine, astăzi am să vorbesc despre un proiect de lege de acum vreo 2-3 ani de zile.
Dorinţa mea de a scrie pe această temă a fost amplificată şi de tot mai desele petiţii care circulă pentru înfiinţarea unei poliţii a animalelor.

Aşadar,

Acum 2-3 ani proaspătul înscăunat ministru al sănătăţii propunea o lege draconică prin care urma să fie interzisă creşterea animalelor productive (de astea cu lapte, ouă, lână, carne) în centrele urbane. În mod interesant propunerea venea după ce populaţia urbană a României crescuse brusc, prin mijloace birocratice cu vreo 5%. (numai în judeţul Suceava s-a ajuns peste noapte de la 8 la 17 oraşe)Opinia publică s-a autosesizat, şi proiectul a căzut, căci nu poţi să-i iei omului mijloacee de subzistenţă, nu?

Printre puţinii oameni care au sprijinit proiectul au existat unii care au văzut în el un panaceu miraculos ce putea transforma, peste noapte, România într-o ţară civilizată şi alţii care au văzut în el o binefacere pentru animale. (printre ultimii mă număram şi eu de altfel)

Bine mulţi ar putea să ridice obiecţii, căci ce binefacere e aia în care milioane de animale ar fi probabil exterminate.

Ei bine lor le răspund acum

- că nu înţeleg de ce în al doilea oraş din ţară ca număr de locuitori, oamenii leagă picioarele din faţă ale cabalinelor unul de celălalt(nu care cumva să fugă) şi le lasă peste noapte pe malul Bahluiului să pască (un prieten îmi povestea de imagini şocante cu animale părăsind păşunea şi îdreptăndu-se spre casă cu o viteză de 1 metru pe minut),

- că nu înţeleg de ce în centrul unui oraş din nordul ţării o familie a ţinut ani întregi o vacă în beciul casei (fărăr să o scoată la păscut),

- că nu înţeleg de ce în centrul altui oraş nordic o familie s-a încăpăţânat să crească 5 vaci într-un garaj insalubru,

- că nu înţeleg de ce unii se încăpăţânează să-şi ia câini mioritici să-i ţină proizonieri pe 2 metri pătraţi,

- că nu înţeleg de ce ajung porcii să zboare...


Mă întreb de ce unii oameni vor să aibă şi viaţă mondenă şi capră de muls în balcon

5 comments:

Lyna said...

:| traim in romania si nu trebuie sa mai incercam sa intelegem nimic

bloo said...

mdah :| ah, cand eram mica vroiam sa am un cal sau un porc, pe care sa ii tin pe balcon. stau la etajul 2 al unui bloc si abia dupa postul tau am realizat ca nu era buna ideea :))

Anonymous said...

Foarte tare postul. Felicitari si sunt total de acord cu tine. Prea isi bat oamenii joc de animale...

younes said...

in sfarsit..........

Simona said...

da c draga, dak am viatza mondena nu pot sa vad d capra mea? si mai ales nu pot sa vad de ea unde vreau eu? :))