Tuesday, November 20, 2007

Întrebări şi răspunsuri

În timpul acestei veri, mi-am plictisit frecvent cititorii (pe atunci cred că erau 2, şi ăia rude) cu poveşti despre experienţele unui student plecat cu programul work and travel peste ocean.
Deşi la un moment dat am hotărât să o termin definitiv cu tema asta, mă văd nevoit să recidivez. Am luat această hotărâre după ce un prieten mi-a povestit câteva situaţii de acolo, sper eu, atipice.

Este ştiut faptul că fiinţele umane sunt ghidate de raţiune. Raţiune care îi ajută să evolueze în mod continuu. Dorinţa de a evolua îi face însă şi foarte curioşi.

Iar această curiozitate, după cum se va vedea în dialogurile următoare este distribuită proporţional pe tot globul ăsta. Astfel peste ocean studenţii au fost asaltaţi cu tot felul de întrebări de mult prea curioşii băştinaşi.

1.
Un American: Voi unde trăiţi în România?

a. Un Student Român: Noi nu avem case. Trăim în corturi. Avem săgeţi şi arcuri. Şi seara mergem la vânătoare, că ziua ne văd animalele sălbatice...
A: Wow, ca pe National Geografic

b. SR: La mine în oraş oamenii trăiesc în canale. Oamenii sunt săraci şi nici nu sunt suficiente case. Eu am noroc că tata e primar, şi mama contabil şi avem casă...
A: Îmi pare atât de rău

2.
A: Cum aţi ajuns în America?
SR: Există un tunel sub Oceanul Atlantic...Şi am făcut 2 ore cu maşina.
A: Wow

3.
A: Voi aveţi haine în România?
SR: Nu, ni le-am luat când am ajuns în America...
A: Şi ce purtaţi pe voi? Umblaţi goi?

4.
A: Aveţi internet în România?
SR: Nu, şi nici măcar calculatoare.
A: Sărmanii de voi :(

5.
A: Unde este situată România?
SR: Păi, imaginează-ţi o hartă. Şti unde este Europa nu?
A: Da
SR: Păi Germania e la sud de Europa, şi România e între graniţele lor.
A: Mersi, acum mi-am format o idee



P.S. Simt nevoia să vin cu ceva completări. Mereu când lumea se plângea că americanii nu ştiu unde e România pe hartă, mai era câte unul care făcea observaţia că nici românii nu ştiu unde sunt poziţionate statele care formează uniunea.
Recunosc şi eu că nu ştiu unde sunt plasate pe glob multe din statele lumii, dar pot să mă laud măcar cu faptul că ştiu toate continentele.

3 comments:

Anonymous said...

=))....clara treaba

Lyna said...

:)) .. stiam ca oamenii din afara romaniei n-au auzit de romania dra in halu' asta ? :))

Anonymous said...

Sad but true....din pacate avem o tara plina pana la refuz cu idioti, si cand isi face aparitia si care o persoana normala( fiinda exista si dintr-astia, pe cale de disparitie din pacate) e aproape indescifrabil din multimea de prosti!!!