Thursday, November 22, 2007

PSD sau PNG

Ieşt astăzi la plimbare, pe străzile pline de istorie ale Iaşilor, am remarcat , în centru, în Piaţa Unirii, o manifestare muncitorească.

Pâmăntul era acoperit de baloane roşii, o trupă de etno în vogă ( =)) )ţinea în picioare publicul, în boxe un slogan se suprapunea frecvent peste artişti, cei trei bătrâni ai partidului fluturau cu energie o pancartă (roşie ca sângele tinerilor căzuţi la Revoluţie), tinerii erau prinşi într-o horă cu incantaţii şi fluturări de steaguri ce în vâltoarea evenimentului părea să capete proporţia unui adevărat joc al ielelor.

Slab de înger am părăsit manifestarea. Dar, aiurea...Oraşul era împânzit de reprezentanţii partidului iubitor de flori spinoase.
Totul părea să fie o imensă reprezentaţie teatrală, pusă în scenă de oamenii acelui blajin alintat Prostănacul, pentru promovarea partidului.

Dar...

De fapt...

Aparenţele înşeală...

O oră mai târziu întorcându-mă alene pe bulevardul Ştefan cel Mare nu am putut să nu remarc un tânăr care făcea notă dicordantă de restul pietonilor.

Se întâmplă adesea ca unii oameni să se distingă de mulţime prin ţinută, modul în care se îmbracă, gesticulează, vorbesc, ş.m.a.

Exact aşa şi tânărul nostru, erou de poveste, cherchelit în ultimul hal, îmbrăcat în acelaşi demonic costum se diferenţia de trecătorii de rând.
Dicursul lui fragmentat dar clar şi coerent, ţinuta lui exemplară, traiectoria aproape dreaptă pe care o urma sprijină desigur direcţia atât de clară a partidului condus de-un Prostănac.

"Băăăăă...Votaţi PSD. Băăăă cu ei ne-a fost bine. Băăăăă"

"Bă ce pxxa mea nu se face verde?"

"Votaţi Geoană...Votaţi Noua Generaţie...Votaţi Geoană...Votaţi Noua Generaţie"

4 comments:

Anonymous said...

De fept e tot aia. Tot un rahat cu perje, si PSD-ul, si PNG-ul. PBR-ul rulz! (Partidul Bloggerilor din Romania)

Simona said...

toata lumea a luat-o razna q politica....hai k in asta ultimu intru si eu, PBR. da fara virgule obssesed freeks. da?! :D

Lyna said...

:)) .. te-a influentat mai mult ala cu PSD-u' :))

Anonymous said...

atunci renunţ la coroană şi la virgule şi mă aşătur şi eu PBR-ului :))