Monday, November 19, 2007

Tentativă de leapşă

În ciuda faptului că am deja câteva luni de blogăit activ în spate, constat că sunt încă un novice în ceea ce priveşte blogosfera.
Şi asta pentru că nu prea înţeleg care sunt principiile din jurul ideii de leapşă.
Adică eu m-am prins că dai o leapşă şi ea se împrăştie după principiul din "Pay it forward", propagându-se la nesfârşit.
Sau cel puţin aşa ar trebui să fie în practică.
Dar în viaţa reală ( =)) ) sunt lepşe care nu mai ajung niciodată la "ultimii" bloggeri.
Şi lepşele acestea sunt dintre cele mai interesante, de exemplu zilele trecute am găsit pe un blog o leapşă de genul "prima carte citită".
Cu riscul de a încălca reguli nescrise ale "lepşingului" (ruperea lanţurilor e însoţită de blesteme, de ce nu ar fi şi reactivarea?) o reactivez şi o dau mai departe la Andrei, Angie şi domnu Ionuţ.

Am intenţionat să-i fac un up-grade şi să cer cartea preferată, dar mi-am dat seama că m-aş complica.
Caut prin negura timpului, şi-mi amintesc că prima carte a apărut după ce am învăţat să citesc. E vorba de romanul Robin Hood, varianta lui Dumas. Roman pe care l-am devorat atunci şi la propriu şi la figurat(?).

5 comments:

Lyna said...

prima carte citita .. well .. se pun cartile citite de parinti ? si eu ascultam ? :)) .. hm .. nush daca a fost o carte propriu-zisa .. ba da stai ! .. danila prepeleac de creanga :)) .. parca .. clasa 1 .. si dupa in a doua tot felu' de posveti basme and stuff ..

Anonymous said...

Mda, buna leapsa, iti solicita putin memoria. Cel putin in cazul meu. Pentru ca nu-mi prea aduc aminte. Sper sa-mi mintesc pana maine si sa onorez invitatia. "Robin Hood" a lui Dumas mi-a scapat in copilarie, am citit in schimb alte doua variante, nu-mi amintesc scriitorii. Una dintre ele era chiar reusita...

miclowan said...

am mai citit şi eu o a doua variantă de Robin Hood, în care l-au omorât luându-i mai mult sânge decât era necesar

Simona said...

de ieri ma chinui sa-mi aduc aminte ce carte am citit prima data: erau carticelele alea mici cu povesti din colectia disney si mai era o carte cu un pitic care manca macese,sau ceva d genu:D dupa memoria mea sare la micul print si singur pe lume p kre le-am citit prin clasa a 3-a si povesti nemuritoare de ispirescu.
dupa juma d ora d search google DA: CIPI ACEST PITIC URIAS! it makes me wanna cry :-s:-s:-s...aia a fost prima mea carte. cls1,trim1 6 ani. :-s

miclowan said...

ah, m-ai luat, cred ca aveam deja impliniti 8 ani...