Thursday, January 10, 2008

Am revenit (cu Elodia?)

Şi simt că într-o oarecare măsură mi-am ieşit din ritm, aşa că astăzi am să vă povestesc ce a păţit un prieten toamna asta.

Într-o seară friguroasă de toamnă un prieten de al meu urca dealul Copului cu şapca trasă pe ochi şi cu gluga trasă peste. Copoul era pustiu. Când...brusc...o doamnă aflată în plenitudinea vârstei a început să strige şi să gesticuleze terifiată înspre el...el dezorientat s-a întors în spate să vadă la cine ţipă...dar în spate nu era nimeni...Respectabila doamnă a continuat să ţipe şi să gesticuleze înspre el...şi pe măsură ce se apropia de ea a înţeles şi ce..."tu eşti Cioacă. Ai omorât-o pe Elodia şi a fugit. Te ascunizi. Chem poliţia."
Surprins oarecum de multele acuzaţii care îi erau aduse a încercat (şi a şi reuşit) să o calmeze dezvăluindu-şi identitatea de simplu student.
Într-un final doamna l-a crezut şi, revenindu-şi în simţiri (după ce s-a rezolvat misterul), a găsit totuşi suficientă stăpânire de sine pentru a-l pune la curent cu ce se întâmplă prin ţară.

Personal am auzit mult mai târziu de celebrul caz al Elodiei din garsoniera Diaconesciană, dar...Cunoscând experienţa prietenului meu, nu pot să nu mă întreb dacă telespectatorii televiziunilor senzaţionale mai fac diferenţa între realitate şi ficţiune.

11 comments:

Lyna said...

Doamne :| e la fel ca si cum vine vreunu' si-mi cere autograf pe strada ca-s elodia

miclowan said...

:))

alex said...

eu vreeeau sa fiu justitiarul :D lorenzo lamas sau cum il cheama, c-am uitat. lamborghini ala... lazarus, asa :)

Anonymous said...

Mda...imi fac blog si ma declar Elodia. Zic sa scriu dintr-o ascunzatoare pt ca sunt urmarita, dar totusi tin sa comunic cu fanii mei. :) Cred ca as ajunge sus in trafic.ro . :P

alex said...

paula, asta e o idee extraordinara, si daca nu o pui tu in practica rapid atunci o voi face eu (nu pt trafic, ca nu suport reclamele, dar pentru tot misto-ul cuvenit)

alex said...

ok, nu m-am putut abtine. imi cer iertare. i had to do it. anuntati-ma va rog daca vreti si cine vrea autorizatie pe enigma-elodiei.blogspot.com. as prefera prin mail, ca sa nu il stresam foarte tare pe nenea miclowan. mailu e alex_boldea@yahoo.com
hai sa facem ceva frumos, vreti?

Anonymous said...

Of, astia chiar is nebuni. Cum naiba sa intri atat de mult in poveste incat sa nu mai distingi realitatea. Si chiar daca ar fi asa, nu poti naibii sa iti tii gura, macar pe strada? Saracul coleg al tau...

puisorul cufurit said...

Sorin are un sarm aparte. Cum sa nu fie confundat cu Cioaca, cand Cioaca a fost declarat ca fiind cel mai sexy barbat? Adica, ma intreb si eu, cine ar fi putut sa fie vreodata confundat cu Cioaca? Eu? Tu? :)) Pe dracu! :))

younes said...

da, ma rog, ...sarm aparte...de asta sunt mereu confundat cu cioaca, de fapt eu intelesesem "cioacla"; gabi, ai uitat sa mentionezi asta:)), si aproape zi de zi sunt confundat cu frate-miu, si lumea ma striga pe strada ovidiu;macar frate-miu nu a omorat pe nimeni:)

che said...

elodia... deja a uitat lumea de ea, acum toti cauta familia keller. trebuie sa invatam ceva din fiecare idiotenie, asa ca, daca aveti o nevasta/un sot si-un copil, sa nu va plimbati pe strada, pentru ca sunt multi cretini care or sa va terorizeze copilu, asta daca v-ati obisnuit voi cu spalatii pe creier din romania. ma simt rusinat ca m-am uitat pe otv, dar mi-a trebuit numai o secunda sa aflu viitoarea tema a otv-ului pe urmatoarele luni. pacat ca nu pot sa-mi sterg otv-u, as scapa de realitatea din romania macar la tv. prin realitate ma refer la idiotii care se pot uita la cersetorii aia, care se fac de ras, adica nu se fac de ras, sunt in apogeul carierei de scarbit lumea.

Susana said...

hehe, vad ca se intampla des duma asta :)) Si sormea o fost confundata cu elodia de o baba in tren:P hihi!

Ok, nu mai comentez subiectul asta, ca mi-e greata cand aud cumvantul cu E.