Sunday, January 13, 2008

campanii publice

Vacanţa mi-a permis să mă relaxez şi mi+a facilitat accesul la informaţii. Aşadar reconectat la ceea ce înseamnă televiziune şi radio am aflat multe lucruri interesante. Dintre campaniile care mi-au sărit în ochi e de pomenit cea care rulează sub sloganul "Nu-ţi abandona copilul în faţa televizorului".

Da, cred că e o iniţiativă lăudabilă. O organizaţie guvernamentală a băgat bani cu cap într-un proiect pentru a corecta comportamentul părinţilor. După ce o să se termine de rulat campania 70-80% dintre părinţi o să conştientizeze imensul risc pe care îl reprezintă televizorul şi nu o să-şi mai "abandoneze" copiii în faţa lui.

Eu, în perioada mea de formare, nu aveam acces permanent la televizor şi...Dar acum nu o să mai existe problema asta, părinţii o să le explice la copii că nu este sănătos să stai în faţa televizorului şi totul o să fie bine...Copiii o să fie feriţi de imagini şocante, de moarte şi sex. Yeah, să afle lucruri care ţin de viaţă...

Cine naiba hotărăşte cum se cheltuie banii pentru programele astea? Poate sunt eu iraţional dar nu ar trebui realizate campaniile de corectare a comportramentului în ordinea descrecătoare a gravităţii lor? Nu e oare o problemă mai mare faptul că aceiaşi copii îşi petrec viaţa în faţa calculatorului? Că evită să mai joace jocuri care solicită efort fizic...doar alea nu au niveluri

Desigur nu se pot face campanii împotriva jocurilor pe caluclator, că piaţa e în creştere. La fel nu se pot realiza campanii împotriva mâncării fast food.

Nu ştiu ce mă agit cu prostiile astea...Cât timp în unele regiuni din Africa virgine foarte tinere sunt violate de către bărbaţi care cred că astfel se vor vindeca de SIDA ...Nu mai contează că vreop 2-3 copii au aflat înainte de 18 ani adevărul...Barza nu aduce copii!

8 comments:

Simona said...

poftim? BARZA NU ADUCE COPII??!!! da cine?

Anonymous said...

e totusi un inceput. fie el si prost, dar e mai bine decat nimic. nu?

puisorul cufurit said...

Personal cred ca, decat nimic, mai bine se face totusi ceva. Eu, unul, detest televizorul. Si, referitor la Africa, cine are interes sa-i civilizeze? Cum o sa mai poti mulge resurse de la oameni civilizati?... Ma simt un asupritor. :))

Anonymous said...

Sa te joci la calculator sau sa cauti pe net, tre sa stii cateva chestii, iar daca parintii sunt destepti si isi protejeaza copiii, mai protejeaza si calculatorul cu o parola. Televizorul insa e foarte usor de pornit si schimbat canalele. Si cum poate copii sunt singuri acasa, se uita la toate tampeniile pe care le dau la TV. Pentru asta cred ca e campania. In rest, tot timpul o sa dau vina pe parinti si pe ingaduinta lor.

che said...

vin si eu, marele descoperitor, si spun ca degeaba sunt facute campaniile astea, lumea nu se va schimba. copiii se plictisesc de jocurile pe calc, iar daca au cu cine sa se joace afara o vor face, cu si fara calc.

younes said...

mai e una faina cu un cuplu apartinand nu stiu carui cult religios din romania... au mers la ginecolog foarte ingrijorati ca nu pot avea copii, la intrebarea medicului daca au facut ceva in privinta conceperii, fata a zis ca s-au sarutat de repetate ori..insa nu a ramas gravida!?...trist

Lyna said...

eu am avut acces non-stop la tv .. ( should i be killing people on the streets right now ? ) .. nu cred ca va avea vreun efect campania asta :D .. cati oameni au fost influentati d-aia cu alcoolu' sau .. fumatul ... sau sare grasimi si zahar ? .. mentalitatea asta e prea tampita ca sa se schimbe dupa o campanie

miclowan said...

Simona, nu stiu, ca eu nu m-am prea uitat la TV :(
Alecs, Andrei da ai dreptate, dar daca tot cheltuie banii ar trebui sa identifice cele mai mari probleme. Ma intreb cati psihologi au fost consultati
Hellene, cati dintre parinti se pricep la calculatoare mai bine decat copiii lor. eu de abia astept sa fac un plod sa-mi explice ca prea am ramas in urma. Si cred eu e borba mai mult de reponsabilizaea copiilor. Ar trebui invatati sa isi asume responsabilitati.
Che, pai nu se fac degeaba, in diverese organizatii guvernamentale au oamenii ce sa faca, li se justifica salariile
Younes, dap precis cei doi au fost protejati de televizor
Lyna, putem spera