Saturday, January 12, 2008

Şi totuşi Iaşi

M-am simţit bine, împăcat, calm. Cred că uitasem ce-mi place la târgul Iaşilor. Sunt şi unele lucruri fermectoare pe aici.
E atât de plăcut să te plimbi târziu în noapte prin oraşul pustiu.
Şi ce frumos e fermecătorul bulevard Lascăr Catargii, sau Carol când sunt teii în floare şi Alexandru Lăpuşneanu unde, cum remarca Rebreanu, (încă) umblă fete cu ochi verzi.
Ar fi şi seri în Gradina Botanică, localuri boeme, studenţi neobsedaţi de carieră, manifestări cu iz cultural...suficient pentru ca azi să devin iar optimist.

15 comments:

Carina said...

Trebuie sa vizitez si eu intr-o zi Iasiul...

YukiAme said...

sounds great :)

Simona said...

vreau si eu la iasi!

che said...

un oras plictisitor. 8 ore pe zi de plictiseala + 11 ore miercuri, cum sa-ti placa orasul asta? nu-i vina lui, e vina scolii. am auzit ca vor sa faca o piscina a scolii, atunci iasul o sa fie cel mai tare oras din lume, nu ma voi plictisi niciodata de capitala culturala a romaniei/europei, who cares? palatul culturii este sg loc ce mi place din iasi, nu ca as fi impresionat de caramizile si de peretii care stau sa cada, ci din cauza bibliotecii.

miclowan said...

Carina, Simona nu trebuie decat sa urcati intr-un tren :)
Yukiame, dap
Che, ar mai fi si alte biblioteci in Iasi, care scoala e asa drastica?

che said...

drastica? cum sa te plictisesti intr-o scoala unde esti terorizat? scoala... nu prea e scoala, e cantemir. este in iasi vreo biblioteca mai mare?

miclowan said...

Che, pai credeam ca BCU e mai mare. Biblioteca Academiei stiu ca e mai mica. Am si eu unele amintiri "dragi mie" din timpul liceului. Teroarea s/a manifestat in diferite feluri si a culminat cu retezarea pletelor ce/mi cadeau salbatec pe spate.
Acum au ramas doar povesti...te-as mitui cu o bere da nu stiu cat ajuta.

Anonymous said...

neobsetadi...iz cultural. misto. ca la mine acasa.
by the way, de cand ti-am citit blogul ala cu horoscopul ma urmareste. am inceput sa primesc pe mail horoscoape si invitatii sa ma abonez la ele. spamuri peste spamuri. sa fie un semn ?

che said...

nu m-ai inteles, ziceam ca nu as putea sa ma plictisesc si in acelasi timp sa fiu terorizat, doar ma plictisesc. frumoase povesti, as vrea sa le aflu. ar trebui sa fiu un pic stresat, 2 la info n teza, da gata, fara atata lauda, azi ma asteapta inca o zi plictisitoare si sper sa am cu c ma lauda si amine.

alex said...

frumos in iasi. am fost de cateva ori pe acolo, inca mai am prieteni pe acolo. mi-a placut, are un iz aparte. o sa mai vin :)

miclowan said...

ru4_8 poate e dar nu recunosc nimic
Che, ok cand vrei la o bere am sa povestesc

Anonymous said...

Cred ca dintre toate orasele din Romania, Iasi-ul ma atrage cel mai mult. Pentru atmosfera lui si pentru cultura ce traieste acolo. As vrea tare mult sa il vad, poate odata cand nu esti tu in vacanta, sa am ghid. :D

miclowan said...

Hellene, k

Lyna said...

intr-o zi o sa apar in iasi seara ca sa vad frumusetea lui

Anonymous said...

pare tentant
poate ma mut si eu curand
care e salariul mediu?