Saturday, August 25, 2007

Din nou accidente


Unul din lucrurile de care am parte din plin aici sunt accidentele...căci da, bolidul meu e greu de strunit...până acum am contabilizat 4 accidente de bicicletă...chiar mai mult de atât în ultimile două au fost implicate şi autovehicule.

Al doilea accident l-am povestit într-un blog anterior.

Primul accident a fost banal (nici o zgârietură)...am remarcat prea târziu două persoane şi am frânat să le salut, dar cum frâna de spate e un lux am zburat peste coarnele bolidului.

Al treilea accident a fost din nou o urmare a unei greşeli de a mele. Eu mergeam pe contrasens cu o viteză medie (pe banda specială pentru biciclişti şi practicanţii de jogging) un autovehicul "dorian" mă aştepta răbdător în intersecţie...pe mine şi un culoar de intrare pe autostradă...eu am crezut că mă lasă să trec...şoferul nu a fost de aceiaşi părere...când am ajuns in dreptul lui a pornit brusc...neavând acceleraţie de la 0 la 100 de km în 3 secunde nu am reuşit să ies decât parţial din raza lui de acţiune.

Impactul dintre autovehicul şi roata din spate m-a proiectat în aer...dar din nou agilitatea mea de handbalist şi-a spus cuvântul iar eu am căzut bine...o singură rană nouă...mai multe răni vechi deschise...îngerul meu păzitor a fost din nou alături de mine.

Ultimul accident, al patrulea s-a petrecut aseară la ora târzie la care mă îndreptam spre locul de muncă...eu eram deprimat (ca şi acum de altfel) din motive care nu ţin de domeniul blogging-ului şi pedalam mecanic în urma altui biciclist...am ajuns într-o intersecţie am văzut că biciclistul din faţă trece...am văzut că e roşu dar am dat să trec şi eu...greşeală fatală, din stânga venea un nenorocit de autovehicul....am dat să frânez...dar de la primul accident trecuseră câteva săptămâni acum nu mă ţinea nici frâna de faţă...aşa că în disperare de cauză am cotit la dreapta pentru a evita o coliziune din lateral şi am apelat la metoda de frânare Flinstone...m-a lovit doar în roata din faţă...şi e primul meu accident din care am scăpat neproiectat în aer

1 comment:

Lyna said...

metoda flinstone e cea mai buna .. eu era sa intru cu capu' frumos intr-un gard la tara pe bicicleta ;;) .. m-am oprit la 10 cm maxim de gard .. si mi-am fauct rost de o alta cicatrice la picior cum m-am oprit .. dar .. totu' a fost frumos si mi-am zis ca nu ma mai dau vreaodata de pe un damb .