Monday, August 27, 2007

Ochi de specialist

Tânăr evoluţionist am vrut şi eu să mă manifest în State prin intermediul tehnologiilor moderne aşa că mi-am făcut aici majoritatea cumpărăturilor în spaţiul virtual.
Pe lângă diferitele avantaje cum ar fi evitarea cozilor, ridicarea produsului de la parterul clădirii, manevrarea cash-ului de la distanţă, un mare avantaj e că unele site-uri oferă şi asistenţă specializată.
De exemplu eu la cumpărături pe un site de instrumente muzicale. Doresc să cumpăr un tuner pentru Tatiana. (pentru necunoscători Tatiana e chitara mea și tunerul e un instrument pentru acordat Tatiane). Citesc cu aviditate toate informațiile legate de diversele modele la tunere...observ că cele mai multe sunt pentru chitări electrice, dar până la urmă reușesc să mă opresc la un model pe care diferite indicii mi-l recomandă ca fiind pentru acustice clasice.
Nesigur de model intru pe forumul specializat al site-ului...îmi iau și eu un nikname oarecare (miclowan) și îl întreb pe promptul specialist. Acesta îmi zice să aștept puțin să se intereseze (eu nu mă neliniștesc...poate prima specializare e cea a instrumentelor de suflat și vrea să fie sigur, sau poate nu cunoaște exact modelul) apoi revine și-mi zice:”well I read about it and it seems that it s ok”
Asta înseamnă să ai ochi de specialist...să nu fi nici tu sigur dar să-ți permiți să recomanzi. Oare dacă eram într-un magazin clasic citea prezentarea cu glas tare în fața mea? Și îmi zicea chestia asta...

P.S. În caz că tunerul nu e bun pentru Tatiana mea îl scot la vânzare...cititorii mei au prioritate...și mă găsesc pe id-ul de mess omonim

3 comments:

Anonymous said...

Tovarase, daca nu e bun pt Tatiane ma bag i eu la vanzare alaturi de matale. Vom fi oricum afecati amandoi. :)) Si ce balade o sa cantam... Mi se face pielea gainii cand ma gandesc. :))

Lyna said...

:)) macar a avut bunul simt sa citeasca ..

Anonymous said...

Am impresia ca si Eleonora - Filoftea are nevoie de unul...:))